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Smoke Detectors in Attics 

 

Code: 2018 Residential Code Date: April 10, 2019 

Section: R314.3 

 

Question: 

I have an attic with access from permanent stairs meeting the Residential Code, a ceiling height 

of 7 feet and floored over 75% of the area.  Is a smoke detector required for this area? 

 

Answers: 

No. 

A smoke detector is not required unless the attic area is finished and meets the definition of 

"habitable" in Section 202. 

 

Yes. 

A smoke detector is required if the attic space meets the definition of "attic, habitable" in Section 

202.   


