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Question: 

If a window is located within 24" of a door, is tempered glass required? 

 

Answer: 

Yes, if the glazing is in the same plane as the door and the bottom edge of the glazing is less than 

60 inches above the floor. 

 

No, if the glazing is not in the same plane as the door or the bottom edge of the glazing is 60 

inches or more above the floor. 

 

Reference: 

 

R308.4.2 Glazing adjacent to doors. Glazing in an individual fixed or operable panel in the 

same plane as the door shall be considered to be a hazardous location where the bottom 

exposed edge of the glazing is less than 60 inches above the floor or walking surface and it 

meets either of the following conditions: 

1. Where the glazing is within 24 inches of either side of the door in the plane of the door in 

a closed position. 

2. Deleted. 

Exceptions: 

1. Decorative glazing. 

2. When there is an intervening wall or other permanent barrier between the door and 

the glazing. 

3. Where access through the door is to a closet or storage area 3 feet or less in depth. 

Glazing in the application shall comply with Section R308.4.3. 

4. Glazing that is adjacent to the fixed panel of patio doors. 
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