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Tempered Glass for Windows 9 Square Feet or More 

 

Code: 2012 Residential Code Date: July 2, 2012 

Section: R308.4 

 

Question: 

If a window is 9 square feet or more, does it have to be tempered? 

 

Answer: 

Section R308.4, Item 3:  Glazing that meets all the following must be tempered or safety glazing 

which meets CPSC 16 CFR Part 1201:   

3.1.  Exposed area of a single pane greater than 9 square feet. (For example, this could be 

a single sash of a double hung window). 

 3.2.  Bottom edge of the glass is lower than 18" above the floor. 

 3.3.  Top edge of the glass is higher than 36" above the floor. 

 3.4.  There is a floor or walking surface within 36" horizontally of the window. 

 

If any one of these 4 is not met, then the window is not required to be tempered by condition #3. 
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