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Daycare Toilet Fixtures 

 

Code: 2018 Plumbing Code Date: August 30, 2019 

Section: 403.1 

Code: 2018 Building Code 

Section: 2902.1 

 

Question: 

For a daycare that qualifies under NC Building Code, Section 308.6.1 as a Group E occupancy 

classification, would the Group E fixture requirement of Table 403.1 (Table 2902.1 of the NC 

Building Code) apply? 

 

Answer: 

No, the occupants using the toilet fixtures are the same as those classified as I-4.  Fixtures 

required for “Group I-4” is, therefore, the correct line of Table 403.1. 

 

Question: 

Should children 2 years of age or younger be included in the occupant load required to calculate 

plumbing fixtures for a daycare facility? 

 

Answer: 

No, children of that age range are typically not yet trained to use water closets or urinals.  

Although the code does not directly address this matter it is logical to deduct occupants from the 

fixture calculation that are not using the fixtures. 
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