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Section:  507.6.2 

 

Question: 

Can the local authority having jurisdiction “require” that a NC licensed engineer witness the 

certification test required by Section 507.6.2 in lieu of the local authority having jurisdiction 

witnessing the tests? 

 

Answer: 

No.  Section 507.6.2 is intended to allow the permit holder to “request” that a NC licensed 

engineer witness and certify the testing required by Section 507.6.  The authority having 

jurisdiction has the option of granting such a request or witnessing the test.  If the permit holder 

does not make such a request, the authority having jurisdiction is responsible to witness the 

required testing. 

 

Note that under alternate methods, the authority having jurisdiction may allow an entity other 

than a licensed engineer to witness and certify the tests given the entity is deemed acceptable by 

the local authority having jurisdiction to witness and provide certification of the tests. 

 

Also See Interpretation for 507.6 concerning this topic and the slight rewording.   

 

 


