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Approval of Inflatable Amusement Devices 

 

Code: 2012 Fire Prevention Code Date: June 27, 2017 

Section: 2403.2 

 

Question: 

Is approval by the fire code official required for inflatable amusement devices that have been 

inspected by the North Carolina Department of Labor (NCDOL)? 

 

Answer: 

Yes, if the inflatable amusement device or connected devices exceeds 400 ft2 in area, approval is 

required per section 2403.2 of the Fire Prevention Code.  The NCDOL and the fire code official 

are reviewing different aspects of the equipment. 

 

The inspection by the NCDOL looks at: 

• proper maintenance 

• adequate anchors 

• training of employees 

• fabric and stitching.  

 

The review/inspection by the fire code official ensures: 

• that the device(s) is(are) not blocking fire apparatus access or building means of egress 

• that the inflatable amusement device has been inspected by the North Carolina 

Department of Labor 

• that proper anchorage techniques are being used by the installer 

• and other safety requirements as specified in Chapter 24 of the Fire Prevention Code 
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