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Sprinklers for Dry Cleaning Facilities 

 

Code: 2012 Fire Prevention Code Date: September 1, 2011 

Section: 1208.2 

 

Question #1: 

Is a sprinkler system required in a Type IIIA or Type IIIB dry cleaning facility? 

 

Answer: 

Yes, Section 1208.2 requires a sprinkler system designed in accordance with NFPA 13 to be 

installed in Type IIIA and Type IIIB dry cleaning facilities.  

 

Question #2: 

Can the exception identified in Section 6.1.2.2 in NFPA 32-00 for exempting sprinklers in Type 

IIIA dry cleaning facilities or the exception in Section 6.2.3.2 in NFPA 32-00 for exempting 

sprinkler sprinklers in Type IIIB dry cleaning facilities be used?  

 

Answer: 

No, Section 1208.2 provides the guideline for the protection system, effectively superseding the 

protection requirements in NFPA 32. It should be noted that this contradiction, written in 

accordance with Section 102.6 of the North Carolina Fire Code, was inserted on purpose by 

International Code Council and left unchanged by the North Carolina Building Code Council.  

 


