
NC Department of Insurance 

Office of the State Fire Marshal - Engineering Division 

1202 Mail Service Center, Raleigh, NC  27699-1202 

919-661-5880 

 

 

Fire Station Sprinklers 

 

Code: 2012 Fire Prevention Code Date: September 1, 2011 

Section: 903.2.10.1 

 

 

Question #1: 

Does Section 903.2.10.1 for commercial parking garages apply to fire stations? 

 

Answer: 

Yes, a fire area that contains a parking bay that exceeds 5,000 square feet is required to be 

equipped with a sprinkler system designed in accordance with NFPA 13. 

 

Separating the fire station into multiple fire areas (defined by the ratings contained in Table 

508.4 of the North Carolina Building Code) less than 5,000 square feet each would 

compartmentalize the building and remove the requirement for sprinklers. 

 


