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Material Safety and Data Sheets 

 

Code: 2018 Fire Prevention Code Date: January 1, 2019 

Section: 407.2 

 

Question: 

When are Material Safety and Data Sheets (MSDS) required to be kept on the premises after the 

Certificate of Occupancy has been issued? 

 

Answer: 

In accordance with Section 407.2, if the quantity of hazardous materials stored within the 

building meets the thresholds for the application of a permit in accordance with Section 5001.5 

or where required by the code official, the MSDS will need to be readily available on the 

premises. 

 

It is important to note that the permit quantities identified in the code are used to determine a 

threshold for when a hazardous material represents a significant danger and subsequently 

become the trigger for when the MSDS is required to be kept on the premises. Portions of the 

fire code that make the application for a permit optional do not negate this requirement. 
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