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Retroactive Requirements 

 

Code: 2018 Fire Prevention Code Date: January 1, 2019 

Section: 102.1 

 

Question: 

Which construction or design elements of the Fire Prevention Code are retroactive when there 

are no modifications or change of use to a legally occupied structure? 

 

Answer: 

Section 102.1 of the Fire Prevention Code requires a building to be maintained in accordance 

with the code in effect at the time the building was originally permitted.  Unless a portion of the 

building structure represents an imminent life safety issue or a delay to egress, there are no  

retroactive construction or design requirements. 

 

 


