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Accessible Path for Church Sound Booths 

 

Code: 2018 Building Code Date: September 13, 2018 

Section: 1103.2.2  

 

Question: 

Our church is installing a sound booth that is elevated approximately 9 inches above the floor 

level. The booth is 250 square feet and only has space for two people at the very most. Do we 

have to provide a ramp for access in and out of the sound booth? 

 

Answer: 

 

No. The area would be considered an employee work area and Section 1103.2.2 would apply. 

 

If the sound booth were one of the following, then it would require an accessible access path: 

1. 300 square feet or greater, 

2. Less than 7 inches above the finished floor, 

3. The elevation was not essential to the function of the booth. 

 

 

 

Keywords: 
Platforms, audio/visual, audio-visual 

 

 

 


