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Rated Corridor in Daycare of Educational Occupancy 
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Question: 

Is a day care facility that is classified as Group E occupancy per Section 308.6.1 required to have 

a rated corridor if footnote g of Table 1020.1 is met? 

 

Answer: 

No.  The corridor serving day care facilities with egress as required by Section 308.6.1 may be 

unrated per Table 1020.1, footnote g because the daycare room is a Group E occupancy with a 

door directly to the exterior. 

 

The conflict comes from Table 1020.1, footnote d, which states: 

"Adult and child day care facilities without sprinkler systems shall have 1-hour fire resistant 

corridors regardless of occupant load." 

Footnote d would not pertain to this issue because the means of egress would not be through the 

corridor. 

 

 

Keywords: 

daycare 

 


