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Rated Corridor in Daycare of Educational Occupancy 

 

Code: 2012 North Carolina Building Code  Date: September 1, 2011 

Section: 1018 

 

Question: 

Is a day care facility that is classified as Group E occupancy per the exception clause of Section 

308.5.2 required to have a rated corridor if exception 1 of Section 1018.1 is met? 

 

Answer: 

No.  The corridor serving day care facilities with egress as required by Section 308.5.2 may be 

unrated per Section 1018.1, Exception #1 because the daycare room is a Group E occupancy 

with a door directly to the exterior. 

 

The conflict comes from Table 1018.1, footnote d, which states: 

"Adult and child day care facilities without sprinkler systems shall have 1-hour fire resistant 

corridors regardless of occupant load." 

This would not pertain to this issue because the exception clause of Section 1018.1 would 

exempt Table 1018.1 for what is now considered a Group E occupancy.  The primary egress 

would not be in the corridor. 
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