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Alarm Supervision 

 

Code: 2012 Building Code Date: September 1, 2011 

Section: 901.6.2 

 

Question: 

Are all alarm systems required to be monitored at an approved supervising station? 

 

Answer: 

No. In accordance with Section 901.6.2, supervision is only required when the alarm system is 

required by the Sections 907.2 & 907.3 of the NC Fire Prevention Code. 

 

For example, if an owner wanted to install an alarm system within a building that is not 

otherwise required to be equipped with an alarm system, the system is not required to be 

equipped with a “dialer” that notifies a supervising station. 

 

Please note that Section 901.6.2 contains three exceptions that eliminate the requirement of 

supervision for single and multiple smoke alarms, smoke detectors installed in a Group I-3 

occupancy, and sprinkler systems in 1 and 2 family dwellings. 
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