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Interior Load-Bearing Wall Penetrations Related to Type I-A, I-B, II-A, III-A, IV & VA 
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Question: 

Are penetrations in an interior load-bearing wall required to comply with NC Building Code 

(NCBC), Section 713.3 if the wall is rated for the sole purpose of achieving the “construction 

type” as described in the NCBC, Chapter 6? 

 

Answer: 

No.  The penetration is not required to comply with NCBC, Section 713.3 as long as the wall is 

not required to be fire-resistant-rated for any other reason than “construction type”.  The 

penetration, however, cannot compromise the required rating of the wall.  See figures below for 

generic examples of acceptable and unacceptable interior load-bearing wall penetration for Type 

IIA construction. 
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