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NC Department of Insurance 

Office of the State Fire Marshal - Engineering Division 

1202 Mail Service Center, Raleigh, NC  27699-1202 

919-647-0000 

 

 

Small Licensed Residential Care Facilities Sprinkler System Monitoring 

 

Code: 2012 Building Code Date: September 22, 2017 

Section: 425.3.1, 425.4.1 

 

Question: 

Are network systems allowed to be used in small residential care facilities and small 

nonambulatory care facilities where NFPA 13D sprinkler systems are installed? 

 

Answer: 

No.  Network systems are not allowed to be installed in small residential care facilities because 

there is no feasible way to monitor the system for sprinkler activation.  Consequently, the system 

cannot notify the fire department for response which does not comply with the monitoring 

requirements of Section 425.3.1 and 425.4.1.  
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